Ga naar de inhoud
Badkamer Realisaties

Op zoek naar een badkamerspecialist voor renovatie of verbouwing?

Arma Renovatie helpt graag bij het realiseren van jouw droom badkamer! Wij kunnen helpen met zowel een gedeeltelijke als gehele badkamer renovatie.

Wij kunnen ook de volledige ruimte opknappen. Hierbij beginnen wij met demonteren en zullen vervolgens de nieuwe meubels plaatsen en eventueel installeren. Leidingen kunnen opnieuw aangelegd worden en alles zal weer perfect afgewerkt worden. Of je nou een fijn ligbad wilt, of douchecabine met regendouche, maakt niet uit.

Bekijk onderstaande foto’s voor eerdere realisaties of neem direct met ons contact op voor meer informatie.

badkamer oud nieuw renovatie
before after renovatie
badkamer renoveren
betegeling badkamer
badkamer renovatie
leidingen aanleggen badkamer
nieuwe tegels douche
realisaties badkamer renovatie
realisaties badkamer renoveren
Arma Renovatie

ARMA Renovatie is gevestigd in Delft. Wij werken in een straal van 25 kilometer rondom onze vestiging en werken voor zowel particuliere klanten als kleine zakelijke klanten. 

Door onze vele jaren ervaring in renovatie kan je bij ons terecht voor diverse realisaties. Wij kunnen je helpen bij het behalen van jouw droom badkamer, maar je kan ook bij ons terecht voor eventuele andere renovaties. Wij komen graag een keer langs om jouw wensen te bespreken en een passende offerte voor je te maken. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

Gratis adviesgesprek of meer informatie? Neem gerust met ons telefonisch contact op of gebruik ons online contactformulier.

badkamer vernieuwen
FAQ | Badkamers renoveren

Kan vloerverwarming in de badkamer? Is in de badkamer gietvloer een goede optie? Antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen vind je hieronder. Kan je het niet vinden? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou graag verder.

1. Waar moet je op letten bij de badkamer verbouwen?

Je badkamer verbouwen kan heel uitgebreid zijn. Zo kan je kiezen voor een gehele vernieuwing met eventuele leidingen opnieuw leggen en herinrichting kamer met een nieuwe toilet, douche of ligbad. Maar je kan ook kiezen voor een gedeeltelijke renovatie. Het is maar net wat je echt wilt.

Bedenk dus goed waarom je precies wilt gaan verbouwen. Wil je eigenlijk alleen een ronde douchecabine met luxe regendouche en fijne bodyjets in de douchewand? Verplicht jezelf dan niet om er een overbodig groot project van te maken en beperk tot hetgeen wat je echt wilt, hier komt namelijk vaak al meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten.

Begin met een goede voorbereiding! Neem het voorbeeld van de douche. Stel je wilt een regendouche kopen: waar moet je op letten? Het begint bij het achterhalen van de vereisten voor gebruik. Zo moet je kijken of jouw warmwaterproductie geschikt is voor een regendouche.

Er zit namelijk een behoorlijk verschil in liter waterverbruik per minuut tussen een normale douchekop en regendouchekop. Zo verbruikt een normale douchekop zo’n 11 L p/m en een regendouchekop circa 25 L p/m.

Is jouw huidige warmwaterproductie niet toereikend? Dan zal het liter waterverbruik per minuut moeten worden verhoogd. Hierbij zal bijvoorbeeld overwogen moeten worden of je de cv-ketel gaat vervangen voor één met meer vermogen of je kiest voor de aanschaf van een elektrische boiler of speciale geiser.

Zelfs al voldoe je aan de regendouche eisen, dan is er alsnog genoeg te doen m.b.t. uitstraling, duurzaamheid en andere persoonlijke voorkeuren. Doe goed onderzoek naar de verschillende varianten. Nog geen keus kunnen maken? Neem een kijkje bij de GROHE Euphoria.

2. Welke stappen zijn er bij een gehele badkamerverbouwing?

Er komt veel kijken bij dit soort gehele verbouwingen en grote renovaties. Geen zorgen! Onderstaand hebben wij voor jouw gemak een stappenplan badkamer verbouwen klaargezet om je alvast de goede richting op te sturen.

1. Budgetbepaling; hoeveel geld heb je of ben je bereid uit te geven voor de verbouwing? Heb je dit geld al of moet je vooraf nog een lenen? Heb je bij deze budgetbepaling met alle kosten rekening gehouden? De badkamer renovatie prijs bestaat namelijk uit diverse aspecten:

2. Brainstormen; bedenk wat je echt wilt. Verzamel al jouw wensen en ideeën. Schrijf al jouw voorkeuren op, zo kan je vervolgens een betere keuze maken.

Denk aan wat voor badkamermeubels wil je (inloopdouche, ligbad enz.), welke stijl vind je mooi en welk materiaal wil je gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een glazen douchewand? En wat voor soort wandafwerkingen wil je? Wil je keramische muurtegels of toch liever van natuursteen?

Bij het kiezen van de meubels is formaat erg belangrijk. Zo kan je de ruimte namelijk beter invullen en wil je uiteraard in ieder geval dat het past.

Bekijk onderstaande gegevens om een idee te krijgen met wat voor ruimte je veelal rekening moet houden bij plaatsing sanitair:

 • Bad; aan de voorkant circa 70cm ruimte.
 • Douche; aan de voorkant circa 70cm ruimte.
 • Wasbak; aan de voorkant circa 55cm en zijkanten circa 15cm ruimte.
 • Toilet; aan de voorkant circa 50cm en zijkanten circa 20cm ruimte.

3. Organiseren; wat moet vooraf geregeld worden en wat en wanneer regelen tijdens het verbouwen? Zorg dat je een ordelijke en complete bouwplanning hebt. Houd rekening met eventuele vertragingen e.d. 

4. Checklist; m.b.v. de bouwplanning kunnen fases en betrokken partijen in kaart worden gebracht. Zo weet je precies wat er nog moet gebeuren en wie verantwoordelijk is.

3. Welke vloer in de badkamer?

Badkamers renoveren, welke vloer is mogelijk? Net zoals andere ruimtes is er bij de badkamervloeren veel mogelijk. 

Regelmatig horen we of vloerverwarming badkamer mogelijk is en of badkamer gietvloer wel kan. 

Voordat we deze vragen behandelen kijken we eerst naar onderstaande mogelijkheden m.b.t. vloeren:

 • Keramiek | keramische tegels – Voordelen keramiek zijn; sterk, onderhoudsvriendelijk, waterdicht en het is mogelijk om keramische tegels combinatie met vloerverwarming te gebruiken. Ook is er veel variatie m.b.t. stijlen en afwerking mogelijk, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een beton-, hout-, marmer-, cement- of steenlook en behoud je alsnog de voordelen van keramische tegels.
 • Betonvloer – Vaak omschrijven mensen een betonnen vloer als stoer en stijlvol. Beton in badkamer is mogelijk alleen een nadeel van een betonvloer is dat het niet geheel waterdicht is. Hierdoor is te adviseren om de vloer waterdicht te maken m.b.v. een vloerbeschermlaag.
 • Laminaat –  Laminaat in de badkamer is mogelijk alleen niet standaard voor alle houtsoorten. Vocht zorgt namelijk ervoor dat hout krimpt en uitzet. Vaak is het beste om te kiezen voor hardhout vloer. Gelukkig voor de laminaat liefhebber is er ook laminaat met waterdichte afwerking. Hierdoor krijg je alsnog de warme, huiselijke en luxe uitstraling voor in de badkamer! Tevens zorgt laminaat voor de ‘natuurlijke badkamer’ uitstraling, ideaal voor het creëren van het spa en sauna gevoel voor lekker thuis ontspannen.
 • Kurkvloer – Een groot voordeel van een kurkvloer is dat het materiaal kurk uit nature waterafstotend is. Hierdoor is het uitermate goed geschikt voor vochtige ruimtes. Om vlekken e.d. te voorkomen is het vaak verstandig deze vloertype te voorzien van een beschermlaag (vernislaag).
 • Linoleum – Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is één van de beste, al dan niet de beste op het gebied van duurzame vloertypen. Vocht heeft echter veel nadelig effect op linoleum (marmoleum). Hierdoor is uitermate goede plaatsing en afwerking erg belangrijk.

Ook gietvloer in badkamer is mogelijk. Deze vloertypen is namelijk waterafstotend wat ideaal is voor vochtige ruimtes. Gietvloer voordelen zijn; stijlvolle en afgewerkte uitstraling. Gietvloer afwerken is niet zoals bij standaard vloertegels. Er zijn namelijk geen kiertjes en naden die afgewerkt moeten worden. Hierdoor is de gietvloer ook voordelig m.b.t. schoonmaak en hygiëne. Houd ook rekening met de gietvloer badkamer nadelen. Zo is het een hard materiaal, als je uitglijdt kan je jezelf dus goed bezeren. Daarnaast heb je te maken met de standaard nadelen van gietvloer; niet krasvast, aanbrengen duurt vaak enkele dagen en het is een relatief dure vloertype.

 

Vloerverwarming badkamer | wat is er mogelijk? Vloerverwarming is zeer comfortabel, vooral in ruimten waar je vaker met blote voeten loopt zal je dit ervaren. Daarnaast is vloerverwarming een efficiënte manier van verwarmen.

Maar is vloerverwarming in de badkamer eigenlijk altijd mogelijk? Niet alle vloeren zijn ideaal voor vloerverwarming. Vloerbekleding wat warmte tegenhoudt is minder geschikt voor deze manier van verwarmen. Vloeren als laminaat en hout zijn dus minder geschikt. Daarentegen zijn harde vloeren als; keramische vloertegels, betonvloer en gietvloer ideaal voor deze combinatie. Door de goede warmtegeleiding zorgt het voor een energiezuinige en duurzame manier van verwarmen.

 

Wat zijn standaard vloertegel afmetingen?

De meest voorkomende formaten van vloertegels zijn op te delen in drie categorieën:

 • Kleine vloertegels; de kleine tegels komen veelal in de maten | 15cm x 15cm | 20cm x 20cm | 30cm x 30cm |
 • Middelmaat vloertegels; de middelmaat tegels komen veelal in de maten | 45cm x 45cm | 50cm x 50cm | 60cm x 60cm |
 • Grote vloertegels; de grote tegels komen veelal in de maten | 70cm x 70cm | 80cm x 80cm | 90cm x 90cm |
 • Visgraatverband trend; deze trend is erg populair en zo ook toepasbaar als visgraatverband in badkamers en vind je vaak in de maten | 7,5cm x 30cm | 7,5cm x 60cm | 5cm x 15cm |

4. Badkamer renovatie bedrijf

Heb je gekozen om jouw droombadkamer te laten maken door een professional? Dan is er veel keuze tussen diverse specialisten.

Badkamer renovatie bedrijven zijn er overal! Zoek naar iets vertrouwd en dichtbij. Ken jij geen professional in de buurt of persoonlijk? Zoek met termen als; specialist badkamers Den Haag of specialist in badkamer renovatie Rotterdam. Zowel renovatiebedrijven als een aannemersbedrijf kunnen jou helpen.

Benieuwd wat Arma Renovatie voor jou kan betekenen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op d.m.v. onderstaande knop.

5. Stucen in de badkamer?

Stucen badkamer | Waarom je badkamer stucen?

Steeds vaker zie je wandafwerking d.m.v. stucwerk. Zo ook bij badkamers. Soms wordt hierbij gedacht dat stucen niet geschikt is voor vochtige ruimten. Echter is dit zeker niet waar. Stucwerk kan namelijk geheel waterbestendig. Hierdoor kan het dienen als goed alternatief van bijvoorbeeld tegels.

Een ander voordeel van stucwerk gebruiken als alternatief zijn de mogelijkheden wat betreft uitstraling. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle betonlook. Verder zal de wand egaal zijn, waardoor het vaak ook nog eens hygiënischer is dan wandtegels.